Wat is de beste leeftijd om een baby te krijgen?

Wat is de ideale leeftijd voor vrouwen om het eerste kind te krijgen of te adopteren? Uit een onderzoek van ForbesWoman.com en TheBump.com blijkt dat meer dan 75 procent van de vrouwen het liefst een kind krijgt wanneer ze 25 tot 34 jaar oud zijn.

42 procent denkt dat een leeftijd tussen de 25 en 29 jaar ideaal is. Zeventien procent meent dat er geen beste leeftijd is om een kind te krijgen.

Vrouwen denken dat een kind in de late twintiger jaren ideaal is, omdat ze dan al een carriere hebben gehad en ze er financieel rooskleurig voorstaan. Daarnaast zijn ze klaar voor een nieuwe rol. Een tikkende biologische klok is een factor voor 21 procent van de vrouwen.

“Vrouwen zoeken een goede balans”, vertelt Jenna Goudreau van ForbesWoman.com. “De belangrijkste factoren voor het bepalen van de ideale leeftijd zijn carierre en financiele zekerheid.”

In totaal deden 2.210 vrouwen mee aan het onderzoek. Bijna de helft van de vrouwen heeft al een kind. Meer dan vijftig procent van de vrouwen zonder kinderen willen graag twee kinderen. Iets meer dan eenderde van de kinderloze vrouwen wil graag drie of meer kinderen.

Ongeveer 68 procent van de moeders die meededen aan het onderzoek zijn tevreden met de timing van het eerste kind. De meerderheid kreeg het eerste kind voor hun 35ste verjaardag. Zestig procent van de moeders die hun eerste kind kregen in de late dertiger jaren hadden liever eerder een kind gekregen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd