Nog maar twee weken en dan zien we Pluto in volle glorie

  pluto-charon

  Over precies twee weken schiet de New Horizons-ruimtesonde langs Pluto en zijn manen. Het is nu al interessant om de ruwe foto’s in de gaten te houden, want er zijn steeds meer details zichtbaar.

  Op de site van LORRI verschijnen dagelijks de nieuwste ruwe foto’s van dwergplaneet Pluto en zijn manen, gemaakt met het LORRI-instrument van de New Horizons-ruimtesonde. De afgelopen twee weken is de afstand tot Pluto ruim tien miljoen kilometer kleiner geworden, waardoor New Horizons nog slechts achttien miljoen kilometer hoeft af te leggen. Op de ruwe foto’s verschijnen steeds meer details. Bovenaan dit artikel is een foto te zien, die gisteren (29 juni) is gemaakt.

  In vergelijking. Links zie je hoe Pluto er twee weken geleden door de ogen van New Horizons uitzag, rechts zie je de foto die gisteren is gemaakt:
  links-rechts

  Tot 14 juli plaatsen we regelmatig nieuwe foto’s van Pluto, Charon en de andere maantjes. Je kunt hiervoor ook terecht op onze speciale themapagina. In het artikel ‘Nog 58 dagen tot Pluto‘ lees je wat astronomen verwachten aan te treffen op Pluto en waar de New Horizons-ruimtesonde na 14 juli naar toe gaat.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd