NASA fotografeert landingsplek van ‘The Martian’

martian

Op de foto schittert het Martiaanse gebied waarin astronaut Mark Watney (gespeeld door Matt Damon) landt en moet zien te overleven.

De foto is gemaakt door de Mars Reconnaissance Orbiter. We zien hier het gebied waar een groot deel van The Martian zich afspeelt. Het is de plek waar astronaut Mark Watney tijdens de Ares III-missie landt.

WIST JE DAT…

…The Martian vrij realistisch is? Lees er hier alles over!

Tijdens een heftige storm op Mars komt de missie in het gedrang en ontvlucht het team van Watney de rode planeet. Watney blijft echter en aangenomen wordt dat hij niet meer in leven is. Vervolgens moet Watney er alles aan doen om te overleven en contact te zoeken met NASA om te laten weten dat hij nog leeft en opgehaald moet worden.

Naast de landingsplek van Watney en zijn team heeft NASA ook een foto vrijgegeven van de plek waar de Ares IV-missie moet landen. We zien op deze foto een vrij plat gebied dat bedekt is met een dikke laag stof. Het is een plek waar de echte NASA niet zo snel een landing zou inzetten. Het is er extra warm overdag en ‘s nachts extra koud. Bovendien weet men niet precies wat er onder de dikke laag stof schuilgaat.

De geplande landingsplek voor de Ares IV-missie. Afbeelding: NASA / JPL-Caltech / Univ. of Arizona.
De geplande landingsplek voor de Ares IV-missie. Afbeelding: NASA / JPL-Caltech / Univ. of Arizona.

Bronmateriaal

"The Ares 3 Landing Site: Where Science Fact Meets Fiction" - NASA.gov
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA / JPL-Caltech / Univ. of Arizona.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd