Gaat nieuw bedrijf de ruimte plunderen?

Planetary Resources Inc. belooft ons een nieuwe vorm van industrie en een heel nieuwe definitie van het begrip ‘natuurlijke bronnen’.

Wat dat concreet betekent? We kunnen het u nu nog niet vertellen. Morgen doet het gloednieuwe bedrijf Planetary Resources Inc. de plannen tijdens een persconferentie uit de doeken. Maar uit een persbericht dat deze persconferentie aankondigt, kunnen we al wel wat interessante feitjes halen.

Het doel
Zo is er in de aankondiging te lezen dat Planetary Resources Inc. in twee sectoren werkzaam gaat zijn. De sector die de ruimte ingaat en verkent en de sector die zich bezighoudt met natuurlijke bronnen. Daarnaast belooft Planetary Resources Inc. wereldwijd biljarden om te gaan zetten. “Deze innovatieve start-up zal een nieuwe industrie creëren en een nieuwe definitie van ‘natuurlijke bronnen’ opleveren,” zo meldt het persbericht. “Een nieuwe ruimte-onderneming met als missie: de welvaart van de mens blijven verzekeren.”

Eigendom

Van wie zijn de sterren, planeten en asteroïden eigenlijk? Lees het hier!

De mensen
Zijn dat zomaar loze woorden of te hoge verwachtingen? Dat is twijfelachtig. Zeker wanneer u leest wie achter Planetary Resources Inc. zitten. Een greep uit de grote namen: Larry Page (oprichter van Google), James Cameron (regisseur, dook onlangs nog de Marianentrog in) en Charles Simonyi (ooit werkzaam bij Microsoft, nu ondernemer en goed voor zo’n 1 miljard dollar). Ook zijn er enkele oud-medewerkers van NASA bij de oprichting van dit bijzondere bedrijf betrokken.

Wat Planetary Resources Inc. echt gaat doen, blijft nog even koffiedik kijken. Maar op basis van dit persbericht kunnen we daar wel al voorzichtig over speculeren. Het lijkt erop dat het bedrijf de ruimte gaat verkennen en hetgeen ze aantreffen ook direct willen gaan inzetten. Grondstoffen uit de ruimte halen, is allang een droom van velen en het zou inderdaad een hele nieuwe tak van sport en een hele nieuwe tak van inkomsten genereren. Sterker nog: het kan de hele wereldeconomie die nu nog op aardolie drijft in de toekomst revolutioneren. Of dat is wat Planetary Resources Inc. wil en kan doen? De toekomst zal het leren. En die toekomst begint morgen.

Bronmateriaal

"Space Exploration Company to Make Major Announcement at Museum April 24 "To Expand Earth's Resource Base"" - Museumofflight.org
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd