Filipov: ‘De aliens zijn onder ons’

 ASTRONOMIE  De gerespecteerde astrofysicus Latchezar Filipov beweert contacten te hebben met buitenaardse wezens. Hij heeft de aliens enkele vragen voorgelegd en is tot de conclusie gekomen dat ze absoluut niet tevreden zijn met de gang van zaken op aarde. Bovendien zouden de buitenaardse wezens dolgraag met ons in contact willen komen.

Filipov werkte aan verschillende ruimtemissies en is hoofd van het Space Research Institute aan de Bulgarian Academy of Sciences. Maar dat weerhoudt hem er echter niet van om zijn ervaringen met aliens wereldkundig te maken.

“Wij hebben aliens 30 vragen gesteld over aardse problemen en nu hebben we de antwoorden,” vertelt Filipov. Hoe hij de vragen gecommuniceerd heeft, blijft vaag. De aliens gaven hun antwoorden via graancirkels. Volgens de astrofysicus zijn de aliens op aarde om ons te observeren, maar kunnen wij hen niet zien. “Ik heb het gevoel dat (…) ze met ons in contact zouden willen komen.”

Filipov voelde de aliens onder meer aan de tand over SETI (het project in de zoektocht naar buitenaards leven) en het einde van de wereld dat volgens de kalender van de Maya’s in 2012 zou zijn. Volgens de aliens werkt SETI niet en heeft dat te maken met bepaalde magnetische velden. De voorspellingen van de Maya’s zouden daarentegen deels wel eens waar kunnen zijn, waarna ze iets mompelden over vulkanen in Mexico.

Daarnaast biechtten de buitenaardse wezens aan Filipov op dat ze boos zijn vanwege het broeikaseffect, het niet eens zijn met IVF en een hekel hebben aan cosmetica. De astrofysicus houdt – ondanks de stortvloed aan informatie en zijn gretige stappen richting de pers – een slag om de arm. “Ik geloof nog niet dat dit allemaal helemaal juiste informatie is.”

In de wetenschappelijke wereld wordt met gemengde gevoelens op de ontboezemingen van de gewaardeerde Filipov gereageerd, maar het sarcasme overheerst.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd