Eerste crowdfunding-ruimtetelescoop gaat daadwerkelijk de lucht in

  telescoop

  In 33 dagen tijd hebben meer dan 17.000 mensen samen iets meer dan anderhalf miljoen dollar gedoneerd aan het Kickstarter-project ARKYD. En dat betekent dat de eerste door crowdfunding gefinancierde ruimtetelescoop op korte termijn daadwerkelijk de lucht ingaat!

  De nieuwe ruimtetelescoop moet al in 2015 gelanceerd worden, zo maakt Planetary Resources – de organisatie achter het Kickstarter-project – bekend. En niet alleen wetenschappers gaan met deze telescoop aan de slag. Ook studenten en scholieren mogen deze ruimtetelescoop richten op delen van de ruimte die ze interessant vinden. Daarnaast wil Planetary Resources musea en onderzoeksinstituten tegen een lage prijs in staat stellen om onderzoek te doen met de telescoop. Welke musea en instituten met de telescoop aan de slag mogen, wordt mede bepaald door de mensen die het project financieel steunen. Zij kunnen straks via een speciale website en app stemmen op de onderzoekers die dolgraag met de telescoop aan de slag willen.

  “We zijn opgewonden dat de eerste ruimtetelescoop die daadwerkelijk door het publiek gebruikt gaat worden, gelanceerd kan worden,” vertelt Peter H. Diamandis, mede-oprichter van Planetary Resources. “Dankzij de meer dan 17.000 mensen die dit project middels onze Kickstarter-campagne steunen, kunnen we een nieuw gereedschap in de handen van onderzoekers, studenten en docenten plaatsen, een gereedschap waar zij van kunnen leren en waarmee ze de ruimte kunnen verkennen.”

  Het bedrijf Planetary Resources werd in 2009 opgericht en in 2012 officieel aan het grote publiek gepresenteerd. Het ambitieuze bedrijf heeft twee belangrijke doelstellingen: de ruimte verkennen en grondstoffen uit de ruimte gaan halen.

  Bronmateriaal

  Persbericht: Planetary Resources Surpasses US$1.5M to Launch First Crowdfunded Space Telescope - Planetary Resources
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Planetary Resources.

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd