Bevalling van chimpansee online live te volgen

  chimpansee

  Voor het eerst is het mogelijk om de bevalling van een chimpansee online live te volgen. Daarvoor heeft het Jane Goodall Institute South Africa de webcam op Nina gericht: een chimpansee die elk moment kan bevallen.

  De livestream loopt nu al, aangezien het elk moment kan gaan gebeuren. Te zien is hoe Nina het in haar verblijf allemaal rustig afwacht.

  Niet alleen de bevalling wordt spannend. Ook daarna is het volgens het instituut de moeite van het kijken waard. Het is namelijk afwachten of Nina haar jong gaat accepteren. De chimpansee heeft allesbehalve een normale jeugd gehad en de kans is aanwezig dat ze haar jong links laat liggen.

  Nina werd gevangen genomen door jagers en in 2007 bevrijd. Daarna belandde de chimpansee in een dierentuin, waarna ze uiteindelijk bij het Jane Goodall Institute terechtkwam. Naast Nina werden nog vier andere jonge chimpansees uit de dierentuin gehaald: Thomas, Charlie, Dinka en Zee. Eerstgenoemde is hoogstwaarschijnlijk de vader van Nina’s kindje.

  Volgens het Jane Goodall Institute South Africa is het voor het eerst dat de bevalling van een chimpansee wereldwijd live te volgen is. Voor wie die primeur echt niet wil missen, is de livestream hier te volgen.

  Bronmateriaal

  "Jane Goodall Institute Nina Cam" - Wildearth.tv
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Valentina Storti (cc via Flickr.com).

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd