Record: orka gooit zeehond 25 meter in de lucht

  orka-zeehond

  Orka’s gebruiken allerlei trucs om hun prooi te pakken te krijgen. In een nieuwe video is te zien hoe een orka een zeehond 25 meter in de lucht werpt met zijn staart.

  Eén manier waarop orka’s zeehonden aanvallen, is door golven te voorzaken op het wateroppervlak, waardoor een zeehond van een drijvende ijsschots wordt gespoeld. Dit is goed te zien in onderstaande video.

  Maar er zijn meer methodes die een orka kan inzetten. In de volgende video zie je hoe een orka voor de kust van Canada een zeehond zo’n 25 meter in de lucht gooit. Door deze klap is de zeehond waarschijnlijk bewusteloos, waardoor het dier een makkelijke prooi is voor deze orka.

  Orka’s gebruiken hun kracht om Dalls bruinvissen uit de weg te ruimen. Zij zijn namelijk concurrenten en eten – net als orka’s – inktvissen en kleinere vissen. Deze bruinvissen krijgen vaak zo’n flinke klap van orka’s, dat al hun ingewanden eruit komen.

  De recordhouder van deze worp is T69C. Deze orka werd in 1995 geboren en is dus nu volwassen. Een orka wordt gemiddeld 50 tot 80 jaar oud.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd