Vacature wetenschapsjournalist (16-32 uur)

Let op! Deze vacature is inmiddels vervuld. Maar we hebben regelmatig vacatures openstaan. Dus mail ons gerust je CV, zodat we aan je kunnen denken als er weer een vacature vrijkomt!

We zijn met spoed op zoek naar een enthousiaste (startende) wetenschapsjournalist die zich 16-32 uur per week in de wondere wereld van wetenschapsnieuws wil storten. Klinkt dat als jouw droombaan? Dan komen we heel graag met jou in contact!

Wie zijn wij?
Scientias.nl is een populair-wetenschappelijke nieuwssite waarop Nederlandse en Vlaamse lezers al bijna 15 jaar elke dag terecht kunnen voor het laatste nieuws op het gebied van wetenschap, technologie en duurzaamheid. Met een klein team van vaste redacteuren en enkele freelance schrijvers zien we het als onze missie om wetenschappelijk onderzoek voor een breed publiek toegankelijk te maken. En dat wordt gewaardeerd: elke maand wordt Scientias.nl door meer dan 1,5 miljoen mensen bezocht!

Wat zoeken we?
Om al die bezoekers elke dag van een brede mix aan kwalitatief wetenschapsnieuws te kunnen voorzien, zijn we met spoed op zoek naar een vaste redacteur die elke week 16-32 uur voor Scientias.nl inzetbaar is. Als Scientias.nl-redacteur moet je natuurlijk affiniteit hebben met wetenschap. Daarnaast moet je gezegend zijn met een stevige dosis nieuwsgierigheid en er niet voor terugdeinzen om je vast te bijten in de meest uiteenlopende onderwerpen (van gezondheid tot ruimtevaart en van natuurkunde tot technologie). Een journalistiekopleiding is daarbij wel een pré. Onze voorkeur gaat uit naar een startende (wetenschaps)journalist.

Wat ga je doen?
Iedere dag werk je vier artikelen uit voor Scientias. Je krijgt toegang tot onze nieuwsfeeds (waaronder embargo-artikelen). Meestal gebruik je een persbericht als uitgangspunt, maar het is ook goed om aanvullende informatie uit een paper te halen. Eén artikel per dag is uitgebreider en bevat unieke citaten van een wetenschapper. Deze verzamel je (vaak per e-mail).

Wat bieden wij?
Een flexibele baan waarbij je zelf je uren kunt indelen. Je werkt in principe vanuit huis (of een zonovergoten terras in de stad of het balkon van je schoonmoeder – net waar jij het meest productief bent). Daarnaast kun je rekenen op een prima salaris en ga je onderdeel uitmaken van een klein, maar enthousiast team waarin veel ruimte is voor jouw eigen ideeën. En tenslotte kunnen we je natuurlijk garanderen dat je artikelen door een groot publiek gelezen gaan worden.

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je sollicitatiebrief, CV en enkele (recente) artikelen van jouw hand naar info@scientias.nl, t.a.v. Tim Kraaijvanger. Heb je geen recente artikelen? Dan mag je voor dit artikel een kop (titel) en een eerste alinea bedenken. En wie weet, maken we binnenkort kennis met elkaar!