Vacature wetenschapsjournalist (24-32 uur)

Let op: Deze vacature is inmiddels ingevuld!

We zijn met spoed op zoek naar een enthousiaste wetenschapsjournalist die zich 24-32 uur per week in de wondere wereld van wetenschapsnieuws wil storten. Klinkt dat als jouw droombaan? Dan komen we heel graag met jou in contact!

Wie zijn wij?
Scientias.nl is een populair-wetenschappelijke nieuwssite waarop Nederlandse en Vlaamse lezers al bijna 12,5 jaar elke dag terecht kunnen voor het laatste nieuws op het gebied van wetenschap, technologie en duurzaamheid. Met een klein team van vaste redacteuren en enkele freelance schrijvers zien we het als onze missie om wetenschappelijk onderzoek voor een breed publiek toegankelijk te maken. En dat wordt gewaardeerd: elke maand wordt Scientias.nl door meer dan 800.000 mensen bezocht!

Wat zoeken we?
Om al die bezoekers elke dag van een brede mix aan kwalitatief wetenschapsnieuws te kunnen voorzien, zijn we met spoed op zoek naar een vaste redacteur die elke week 24-32 uur voor Scientias.nl inzetbaar is. Als Scientias.nl-redacteur moet je natuurlijk affiniteit hebben met wetenschap. Daarnaast moet je gezegend zijn met een stevige dosis nieuwsgierigheid en er niet voor terugdeinzen om je vast te bijten in de meest uiteenlopende onderwerpen (van gezondheid tot ruimtevaart en van natuurkunde tot technologie). Een journalistiekopleiding is daarbij wel een pré, maar of je nu al 25 jaar ervaring hebt of net van de journalistiekopleiding afrolt, maakt voor ons niet uit.

Wat bieden wij?
Een flexibele baan waarbij je zelf je uren kunt indelen. Je werkt in principe vanuit huis (of een zonovergoten terras in de stad of het balkon van je schoonmoeder – net waar jij het meest productief bent). Daarnaast kun je rekenen op een prima salaris en ga je onderdeel uitmaken van een klein, maar enthousiast team waarin veel ruimte is voor jouw eigen ideeën. En tenslotte kunnen we je natuurlijk garanderen dat je artikelen door een groot publiek gelezen gaan worden.

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je sollicitatiebrief, CV en enkele (recente) artikelen van jouw hand naar info@scientias.nl, t.a.v. Caroline Kraaijvanger. En wie weet, maken we binnenkort kennis met elkaar!