Zwangerschap: nu ook door mannen te ervaren

Een bijzonder pak stelt mannen in staat om te voelen hoe het is om zwanger te zijn. Een virtuele baby groeit en schopt in het pak.

Het pak is ontwikkeld door een Japans onderzoeksinstituut en lijkt zo op het eerste gezicht op een schort. Maar wel een schort met allerlei technische snufjes. Zo zit er een zak in waar vier liter (warm) water in past. En er zitten 45 ballonnen in die opgeblazen kunnen worden en weer leeglopen. Als klop op de vuurpijl beschikt het schort ook over een trilfunctie.

Ballonnen
De ballonnen zijn er om het schoppen van de baby na te bootsen. Het wiebelen van de baby wordt verzorgd door twee trillende punten in het pak. En naarmate de foetus groter wordt, wordt de zak gevuld met water.

Communiceren
Ook communiceren met de foetus is dankzij het pak mogelijk. Er zitten namelijk sensoren in. Als er zacht over de buik wordt gestreeld, houdt de baby zich rustig. Maar als de drager onrustig is, wordt de baby dat ook.

Zowel mannen als vrouwen kunnen dankzij het pak ervaren hoe het is om zwanger te zijn. De negen maanden kunnen heel snel gesimuleerd worden (in twee minuten tijd). Maar het is ook mogelijk om de zwangerschap uit te smeren over enkele dagen. De onderzoekers hopen met het pak te bewerkstelligen dat mannen een beter beeld krijgen van de zwangerschap.

Bovenstaande foto is gemaakt door Jack Fussell (cc via Flickr.com).

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd