Zwaarste satelliet ooit gelanceerd?

De Verenigde Staten lanceerde gisteren een geheime satelliet. Volgens insiders gaat het om de zwaarste satelliet ooit. Op dit moment is de Terrestar-1 de zwaarste commerciële satelliet ooit met een reflector van achttien meter. De nieuwe NROL-32-satelliet heeft mogelijk een veel grotere reflector. Indien dit het geval is, dan is de satelliet een zwaargewicht.

Het is nog onbekend waarom het Amerikaanse National Reconnaissance Office de satelliet heeft gelanceerd. Waarschijnlijk wordt de satelliet gebruikt voor spionage.

Om de zware satelliet te lanceren gebruikten de Verenigde Staten een zware Delta 4-raket. Het is pas de vierde keer dat deze raket van stal werd gehaald. De zware Delta 4-raket bestaat uit drie boosters. Iedere booster verbrandt per seconde een ton brandstof en produceert een kracht van 2.900 kiloNewton tijdens de lancering.

Overigens is dit niets in vergelijking met de Saturn V-raket, die werd gebruikt om maanlandingen van het Apolloprogramma mogelijk te maken. Deze raket produceerde drie keer meer vermogen dan de Delta-raket en staat in de boeken als de zwaarste raket ooit gevlogen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd