Zuid-Koreaanse draagraket neergestort

De Zuid-Koreaanse televisie heeft donderdag gemeld dat de draagraket Naro-1 is neergestort. De raket bleef na de lancering slechts twee minuten in de lucht. Vorig jaar augustus mislukte de eerste poging om de raket de ruimte in te schieten ook al.

Zuid-Koraanse media en de minister van Wetenschap en Technologie Ahn Byong-man brachten het nieuws naar buiten dat de Naro-1 raket waarschijnlijk in de lucht is ontploft en vervolgens neergestort.

Contact

De Zuid-Koreaanse ruimtevaartorganisatie KARI zegt dat het contact met de Naro-1 raket 137 seconden na de lancering verbroken werd. De mislukte lancering is een grote tegenslag voor Zuid-Korea, dat 330 miljoen euro in het project investeerde. Het was de bedoeling dat met de lancering van een eigen satellietnetwerk de concurrentie kon worden aangegaan met landen als China, Japen en India.

Dampkring

De wetenschappelijke satelliet had zich op een hoogte van 302 kilometer moeten losmaken van de raket, maar stortte neer. Dat gebeurde in augustus van vorig jaar ook al, toen de satelliet te hoog werd uitgezet en kort daarna waarschijnlijk in de dampkring verbrandde.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd