Zonnewagen Nuna5 racet op Japans Formule 1-circuit

De bekendste zonnewagen van Nederland – Nuna5 – doet dit weekend mee aan de Suzuka Dream Cup. De race is op het Formule 1-circuit in Suzuka, Japan. Het is voor het eerst dat het Nuon Solar Team meedoet aan de wedstrijd. De grote vraag is: gaat Nuna5 de beker in de wacht slepen?

Waarschijnlijk zit dat er niet in. Er doen 81 teams mee aan de circuitrace voor zonnewagens. Veel wagens komen uit Japan en zijn speciaal gebouwd voor deze race. Ze hebben daarme een groot voordeel ten opzichte van de Nuna5, die is gebouwd voor een lange-afstandsrace van 3.000 kilometer door Australië.

Toch is de eerste of laatste plaats ook afhankelijk van de coureur. De Nuna5 wordt door twee coureurs bestuurd: student Jan-Willem van Gent en Formule 3-kampioen Carlo van Dam.

“Ik heb fantastische races gereden op dit circuit. Racen in Nuna5 is natuurlijk wel een ander verhaal”, geeft Carlo van Dam toe. “Ik heb de nodige testkilometers in deze zonnewagen gereden, dus ik heb het volste vertrouwen in een goede race.”

Zowel zaterdag 31 juli als zondag 1 augustus wordt er van 10.00 tot 14.00 uur (lokale tijd) een heat gereden. Het team dat in die twee heats van vier uur de meeste rondjes heeft afgelegd, wint de Suzuka Dream Cup.

Bronmateriaal

TU Delft

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd