Zonnevliegtuig vliegt vandaag van Phoenix naar Dallas

  zonnevliegtuig

  Vandaag vliegt het zonnevliegtuig Solar Impulse van de stad Phoenix naar Dallas. Het duurzame luchtvaartuig legt een reis van 1.337 kilometer af. Hiermee hoopt Solar Impulse het record van 1.116 kilometer uit mei 2012 te verbreken.

  Het team van Solar Impulse is momenteel bezig met een historische reis van de westkust naar de oostkust van de Verenigde Staten. De eerste vlucht van Mountain View (nabij San Jose) naar Phoenix werd op 3 mei succesvol afgelegd zonder één druppel brandstof te verbruiken. Na vandaag reist Solar Impulse door naar St. Louis en Washington, om uiteindelijk te eindigen in New York.

  De vlucht van Phoenix naar Dallas is live te volgen via de website van Solar Impulse. Let wel op: het is mogelijk dat de vlucht op het laatste moment nog wordt verzet. Bijvoorbeeld wanneer de weersomstandigheden niet goed zijn.

  Uniek vliegtuig
  Solar Impulse vliegt op zonne-energie. Het vliegtuig weegt niet veel meer dan een personenauto, maar heeft vleugels die even breed zijn als die van een Airbus A340. Deze vleugels zijn bekleed met 12.000 zonnecellen. Deze elektriciteit wordt opgeslagen, zodat Solar Impulse ook ‘s nachts kan vliegen. “We moeten elke watt die de zon ons verschaft halen en alle overbodige energie in de batterijen opslaan”, vertelt André Borschberg, ontwikkelaar van het zonnevliegtuig.

  Bewustwording
  Hoewel de Solar Impulse in de nabije toekomst niet ingezet gaat worden om passagiers te vervoeren, is de Amerikaanse campagne vooral bedoeld om bewustwording te creëren en duurzame technologieën te promoten. Vandaar dat de tussenstops in de Amerikaanse steden van groot belang zijn.

  Bronmateriaal

  Persbericht Solar Impulse

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd