Zonnevliegtuig vliegt nog deze lente van ene naar andere kant VS

solar impulse

Van de ene kant van Amerika naar de andere kant van Amerika vliegen zonder een druppel brandstof te verbruiken. Het zonnevliegtuig Solar Impulse gaat het deze lente nog doen.

Dat hebben de oprichters van het bedrijf achter Solar Impulse bekend gemaakt. Begin mei vertrekt Solar Impulse – een vliegtuig dat vliegt op zonne-energie – vanuit San Francisco om vervolgens naar New York te vliegen. Onderweg zal er regelmatig in verschillende grote steden gestopt worden.

De vlucht is niet alleen een technisch hoogstandje. De vlucht is ook vanuit historisch perspectief van grote betekenis. Verschillende pioniers in de geschiedenis van de luchtvaart maakten de vlucht van de ene naar de andere kant van de VS. Voor Solar Impulse is de vlucht ook heel belangrijk. Het is namelijk de laatste officiële vlucht voordat het vliegtuig een vlucht om de wereld gaat proberen te maken.

Solar Impulse weegt ongeveer net zoveel als een kleine auto en heeft een spanwijdte van zo’n 63 meter. Een flink team van deskundigen werkt al zeven jaar aan het vliegtuig. Inmiddels heeft het vliegtuig al verschillende mijlpalen op zijn naam staan. Zo maakte het vliegtuig vorig jaar nog zijn eerste intercontinentale vlucht.

Bronmateriaal

Persbericht Solar Impulse
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door © Solar Impulse | Jean Revillard.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd