Zonnevliegtuig Solar Impulse 2 maakt eerste testvlucht

  solar impulse

  Het zonnevliegtuig Solar Impulse 2 heeft een succesvolle eerste testvlucht achter de rug. Het zonnevliegtuig zal volgend jaar proberen een reis rond de wereld te maken, zonder een druppel brandstof te verbruiken.

  De eerste vlucht van het zonnevliegtuig duurde twee uur en zeventien minuten en verliep probleemloos. Het vliegtuig is nu goedgekeurd door de autoriteiten en kan de komende tijd meer testvluchten gaan uitvoeren.

  Solar Impulse 2 is de opvolger van Solar Impulse 1. Met dit allereerste zonnevliegtuig bewezen de bouwers al in staat te zijn om van het ene continent naar het andere te vliegen. Maar Solar Impulse 2 staat voor een nog grotere uitdaging: een reis rond de wereld.

  Solar Impulse 2 tijdens de testvlucht. Afbeelding: Rezo.
  Solar Impulse 2 tijdens de testvlucht. Afbeelding: Rezo.

  Solar Impulse 2 heeft een spanwijdte die net ietsje groter is dan die van een Boeing 747. Op de vleugels van het vliegtuig bevinden zich meer dan 17.000 zonnecellen. De energie die deze zonnecellen opwekken en die niet gebruikt wordt, wordt opgeslagen in accu’s. Hierdoor kan het vliegtuig ook ‘s nachts vliegen.

  Solar Impulse 2 tijdens de testvlucht. Afbeelding: Rezo.
  Solar Impulse 2 tijdens de testvlucht. Afbeelding: Rezo.

  De reis om de wereld staat gepland voor maart volgend jaar. Het zonnevliegtuig vertrekt vanuit het Golfgebied, steekt de Arabische Zee over, vliegt over China, de Stille Oceaan, de Verenigde Staten, de Atlantische Oceaan, het zuidelijke deel van Europa of noordelijke deel van Afrika en arriveert weer in het Golfgebied.

  Bronmateriaal

  "Solar Impulse 2" - Solarimpulse.com
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Rezo.

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd