Zonnepanelen: nu ook voor in uw broek

Er komen steeds meer duurzame uitvindingen op de markt. Sommige zijn lachwekkend, andere hebben de toekomst. En hoe zit het met deze: kleding gevuld met zonnepanelen. De energie opwekkende broeken, jassen, vesten en jacks zijn een stunt van het bedrijf Silvr Lining. In de kleding zitten twee panelen die genoeg zon vangen om een mp3-speler of telefoon op te laden.

Voor wie er echt geen genoeg van kan krijgen, is er nog veel meer: een jack, vest en lange jas. En dat allemaal met uw eigen energiemaatschappij in de zakken. Door de kledingstukken te combineren, kunt u zich in theorie van top tot teen in zonnepanelen hullen.

WIST U DAT…

…kleding tegenwoordig ook uit een spuitbus kan komen?

Prijzig
Er is echter één probleem: alleen de broek kost al zo’n slordige 920 dollar (ongeveer 695 euro). Dat heeft ongetwijfeld met de technologie te maken: de zonnepanelen zijn zo’n 15 bij 20 centimeter groot en geven de energie via een USB-poort af aan uw mobiele telefoon of andere kleine elektrisch apparaten.

Meer
Voor wie meer energie nodig heeft, zijn er extra zonnepanelen verkrijgbaar. Deze koopt u er los bij en kunnen zo in de kledingstukken verwerkt worden.

Het idee is zonder enige twijfel leuk, maar of mensen op de futuristische kleding zitten te wachten? Elegant is namelijk anders.

Bronmateriaal

"Solar panels for your pants" - News.discovery.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd