Zó wordt een witte dolfijn geboren (video)

dolfijn

Het komt niet vaak voor dat de geboorte van een witte dolfijn op video wordt vastgelegd. Onlangs kregen wetenschappers de zeldzame gelegenheid om dit te filmen, toen in een Chinese dierentuin een babydolfijn op de wereld werd gezet.

Omdat een witte dolfijn een zoogdier is, lijkt de bevalling op die van een mens. Het jong wordt letterlijk naar buiten geperst. Het is heel bijzonder om te zien dat het jong kort na de geboorte niet hopeloos op de grond ploft, zoals vaak bij zoogdieren op het land, maar direct kan zwemmen.

In de video is te zien hoe de acht jaar oude witte dolfijn Zhou Ya bevalt van een gezonde kalf. De zwangerschap duurde maar liefst vijftien maanden. En de bevalling? Die duurde ongeveer vijf uur. Dit is de eerste witte dolfijn in China die in gevangenschap is geboren.

Pratende dolfijnen
Witte dolfijnen zijn intelligent zeezoogdieren. Vorig jaar is een witte dolfijn ontdekt, die mensen napraat. “We ontdekten het toen een duiker dacht dat de walvis een mens was die hem onder water aanwijzingen gaf”, vertelt onderzoeker Sam Ridgway. “De geluiden van de walvis klonken vaak alsof twee mensen in de verte aan het praten waren.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd