Zó is de spectaculaire scene uit Game of Thrones gemaakt

hardhome

In seizoen 5 van Game of Thrones vindt er een spectaculair gevecht plaats. Hoe is dit gemaakt? P.s. heb jij seizoen 5 nog niet gezien, dan niet verder lezen!

We hebben het natuurlijk over het gevecht tussen leden van de Nachtwacht, de wildlingen uit Hardenheem en de Witte Lopers. In deze scene – die zeker vijf minuten duurt – vechten Jon Snow en Tormund tegen de angstaanjagende halfdoden. Zij weten gelukkig net op tijd te ontsnappen.

Als kijker heb jij je wellicht afgevraagd hoeveel geld de makers van Game of Thrones hebben uitgegeven om duizenden acteurs bij elkaar te sprokkelen om deze scene op te nemen. Dit valt wel mee. De makers van de populaire fantasyserie maakten slim gebruik van special effects. Veel acteurs zijn door de computer gekopieerd, waardoor er een enorme mensenmassa ontstond.

De reus tijdens de opnames: niet meer dan een stok met een tennisbal.
De reus tijdens de opnames: niet meer dan een stok met een tennisbal.

In de aflevering is ook een grote reus te zien. Om te voorkomen dat acteurs tijdens de opnames de verkeerde kant op keken, liep er iemand met een lange stok (met daarop een tennisbal) rond. Noodzakelijk, maar ook wel grappig.

Een medewerker van El Ranchito Imagen Digital, het bedrijf dat de scene heeft gemaakt, legt in onderstaande video uit hoe de aflevering is gemaakt.

Ben je benieuwd of de Witte Lopers uiteindelijk de grote muur van de Nachtwacht bereiken? We moeten wachten tot seizoen zes om hier een antwoord op te krijgen. Het zesde seizoen start in april 2016.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd