Zin in een salade? Deze robot maakt ‘m graag voor u!

Zin in een salade, maar geen zin om ‘m te maken? De robotica schiet te hulp! Zuid-Koreaanse wetenschappers presenteren een robot die prima in staat is om op eigen houtje een salade te bereiden. U moet alleen wel even geduld hebben…

Een salade maken: daar draait robot CIROS zijn hand niet voor om. De robot is speciaal ontwikkeld voor een plekje in het huishouden en kan naast salades maken ook uw drankjes bijvullen, objecten verplaatsen (opruimen), de tafel dekken en afruimen.

Om dat allemaal te bewerkstelligen, is de robot onder meer uitgerust met verschillende camera’s en sensoren. Ook kan hij obstakels vermijden en objecten en bepaalde woorden herkennen. De Zuid-Koreanen ontwikkelden de eerste versie van de robot in 2005, maar bleven er voortdurend aan sleutelen. Dit is alweer de derde versie van de robot.

En in een filmpje bewijst de robot nu wat ‘ie waard is. Te zien is hoe de robot een komkommer snijdt en de dressing aanbrengt. Uiteindelijk levert dat een mooie salade op. U moet wel even geduld hebben: heel snel is CIROS namelijk nog niet.

Bronmateriaal

"CIROS" - Irobotics.re.kr
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door xx (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd