Zijn uw dromen te beïnvloeden?

Onderzoeker Richard Wiseman wil dat onderzoeken en heeft uw hulp nodig. Wat u moet doen? Een app downloaden!

Het is heel simpel. U gaat naar de iTunes Store en downloadt er de app Dream:ON (later dit jaar komt er ook een app voor Android). Voor u gaat slapen, vult u in de app in hoe laat u wakker wilt worden en waar u graag over zou willen dromen. Bijvoorbeeld: een tropisch strand. U legt uw telefoon naast uw kussen en u kunt gaan slapen.

Muziekje
Ongeveer 20 minuten voor u wakker moet worden, komt de app in actie. Eerst gaat deze kijken of u veel beweegt. Als dat niet het geval is dan weet de app dat u droomt. En op dat moment gaat de app heel zachtjes een muziekje afspelen dat past bij de droom die u graag zou hebben. Stel: u wilt dromen over een tropisch strand, dan hoort u hoe golven zachtjes het strand oprollen.

WIST U DAT…

Wakker
Niet lang daarna maakt de app u weer wakker. U vult in waar u over gedroomd heeft. En die gegevens worden door Wiseman dan weer gebruikt om uit te zoeken of het mogelijk is om uw dromen door muziek te beïnvloeden.

Wiseman heeft er hoge verwachtingen van. “We weten nog relatief weinig over de wetenschap van het dromen en deze app kan ons wel eens een doorbraak opleveren door te veranderen hoe we dromen,” zo vertelt hij. De app werd gisteren gelanceerd en afgelopen nacht gebruikten meer dan 100.000 mensen de app. Dat betekent dat dit experiment op flink wat proefkonijnen kan rekenen. Maar hoe meer hoe beter en dus moedigt Wiseman mensen nog steeds aan om deel te nemen. Lijkt het u wel wat? Proberen kan geen kwaad, want de app is gratis. We horen graag van u of u uw dromen heeft kunnen controleren!

Bronmateriaal

"" - xx
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door David Goehring (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd