Zijn de restanten van koning Richard III gevonden?

De zoektocht naar de restanten van koning Richard III bereikt mogelijk z’n hoogtepunt. Britse wetenschappers melden vandaag dat er stoffelijke resten zijn gevonden in een middeleeuwse kerk.

De zoektocht naar het graf van koning Richard III startte eind augustus. De veelbesproken koning zou begraven liggen in een middeleeuwse kerk. Vorige week vonden de wetenschappers de resten van de oude kerk onder een parkeerplaats in Leicester. En nu kondigen de wetenschappers de vondst van stoffelijke resten aan. Zo snel kan archeologisch onderzoek gaan.

Over koning Richard III
Koning Richard III werd geboren op 2 oktober 1452. Op 1483 stierf zijn broer Edward IV, waardoor Richard III tot koning werd gekroond. Niet iedereen vond dat Richard III de troon verdiende. Edward IV had namelijk kinderen. Zij konden echter geen aanspraak maken op de troon, omdat hun vader bigamist was. Oftewel: Edward IV hield er meerdere huwelijken op na. De mensen die vonden dat de kinderen van Edward IV de troon verdienden kwamen in opstand. Koning Richard III smoorde de opstand in de kiem en sloeg de rebellen neer. Er schuilde gevaar in een andere hoek: de Fransen. De Fransen gaven rebel Henry Tudor de opdracht om Richard III te vermoorden. Dit lukte tijdens een veldslag in 1485, waarna Tudor koning van Engeland werd.

Van wie zijn de resten?
Het is nog onbekend of de wetenschappers resten van Richard III hebben gevonden of van iemand anders. Later vandaag doen de wetenschappers meer uit de boeken over de vondst van stoffelijke resten in de middeleeuwse kerk. Zodra er meer bekend is, wordt dit artikel uitgebreid.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd