Zet de spaceshuttle zelf aan de grond

Altijd al wel eens achter het stuur van de spaceshuttle willen zitten? Dankzij een bijzonder spel kan die droom uitkomen!

Het ziet er altijd zo gemakkelijk uit wanneer astronauten de spaceshuttle aan de grond zetten. Maar de beste stuurlui staan aan wal. En dus is er maar één mogelijkheid om erachter te komen of het echt zo makkelijk is: zelf de spaceshuttle besturen. Maar helaas is NASA niet zo’n fan van vrijwilligers die met het paradepaardje het luchtruim willen kiezen. En nu de spaceshuttle onderweg is naar het museum lijken alle kansen verkeken.

Spel
Gelukkig is er nog het spel F-SIM Space Shuttle. Het is een zeer realistische simulatie van de landing van de spaceshuttle en u kunt in de virtuele cockpit plaatsnemen.

Proberen
Het is mogelijk om de spaceshuttle van een hoogte van zo’n vijftien kilometer aan de grond te zetten. Maar u kunt ook wat later achter het stuur kruipen en het vanaf een hoogte van zo’n drie kilometer proberen. U kunt zelf de weersomstandigheden bepalen en kijken waar u wilt landen: op John F. Kennedy Space Center of Edwards Air Force Base.

Naspelen
En nadat u geland bent, kunt u uw verrichtingen vanuit alle hoeken nog eens naspelen. Ook wordt uw vlucht op tal van punten beoordeeld. En u zult zien dat het echt nog niet zo gemakkelijk is.

Proberen? Het spel is beschikbaar voor de iPhone en iPad en kan gedownload worden in de Appstore.

Bronmateriaal

"F-SIM Space Shuttle" - Apple.com
Foto: F-sim.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd