Zesde kind met afwijking geboren in vervuild Amerikaans dorp

In Kettleman City, een klein dorpje met 1.500 inwoners in de Amerikaanse staat Californië, is het zesde kind geboren met een afwijking. Tussen september 2007 en november 2008 werden vijf kinderen geboren met een gezichtsafwijking, waarvan er drie stierven. In het dorpje is een chemisch afvalverwerkingsbedrijf gevestigd.

De lokale gezondheidsadviseur Keith Winkler laat niets vrij over de zaak. Eerst moet de zaak tot de bodem uitgezocht worden door de staat. Gouverneur Arnold Schwarzenegger kondigde afgelopen week aan dat hij de kwestie laat onderzoeken door twee onafhankelijke partijen.

Het chemische afvalverwerkingsbedrijf van Waste Management Inc. is ruim vijf kilometer verwijderd van Kettleman City. Het bedrijf is gebouwd op een stuk grond van 4.000 hectare. Ironisch genoeg geeft het bedrijf veel geld aan lokale initiatieven, zoals de basisschool in Kettleman City. Bob Henry, de manager van het afvalverwerkingsbedrijf, zegt dat er niets mis is met het bedrijf. Er vinden volgens hem vaak inspecties plaats.

De onderzoekende partijen gaan kijken of er meer kinderen (of volwassenen) met afwijkingen zijn in Kettleman City. En of het chemische afvalverwerkingsbedrijf verantwoordelijk is voor de afwijkingen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd