Zelfgebouwde elektrische motoren brengen Eindhovense studenten ver

  De studenten willen op twee motoren in 80 dagen de wereld rond reizen en hebben er al 23 dagen en 7000 kilometer op zitten.

  Studenten van de TU Eindhoven reisden de afgelopen dagen door Iran, Turkmenistan en Oezbekistan. Vandaag doen ze Kazachstan en Kyrgysztan aan. De wereldreis verloopt tot op heden vrijwel vlekkeloos. Op de derde dag was er een technisch probleem, maar ook dat kwamen de studenten te boven. Inmiddels zijn ze alweer 23 dagen onderweg en hebben de motoren – die door de studenten zelf zijn gebouwd en nauwelijks testkilometers maakten – er al 7000 kilometer opzitten. Een knappe prestatie.

  Batterijen
  De motoren van de studenten hebben een topsnelheid van zo’n 160 kilometer per uur en een actieradius van 380 kilometer. De indrukwekkende actieradius is te danken aan het door de studenten ontworpen batterijpakket. De batterijen kunnen daarnaast indien nodig binnen zeven minuten worden vervangen door een vol batterijpakket.

  Tachtig dagen
  De studenten willen met hun wereldreis laten zien waar elektrisch vervoer toe in staat is. Ze vertrokken zondag 14 augustus vanuit Eindhoven en zullen naar verwachting op 2 november hun wereldreis voltooien. Tegen die tijd hebben ze zo’n 26.000 kilometer afgelegd.

  Nieuwsgierig hoe het de studenten verder vergaat? Je kunt hun verrichtingen hier live volgen!

  Update
  De studenten hebben hun reis om de wereld op 1 november voltooid. In 80 dagen tijd legden ze zo’n 23.000 wegkilometers af. De motor heeft de reis – op enkele problemen op de tweede reisdag na – goed doorstaan.

  Bronmateriaal

  TU Eindhoven

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd