Zeldzame parel gevonden in graf Cao Cao

Archeologen hebben in het graf van de Chinese generaal en minister Cao Cao (154-220 na Christus) een zeer zeldzame parel gevonden. De smaragden parel zou wel eens het enige exemplaar ter wereld kunnen zijn en heeft een geschatte waarde van 1,2 miljoen euro.

Het graf van Cao Cao is zo’n 100 vierkante meter groot. De tombe is al enkele keren door dieven bezocht, maar desondanks hebben archeologen er toch nog zo’n 300 oude voorwerpen uit weten te toveren. De parel is ongetwijfeld de meest bijzondere vondst.

Volgens experts kan de twee centimeter lange parel wel eens de enige smaragden parel ter wereld zijn. Zo’n parel kennen we totnogtoe enkel uit de geschiedenisboeken.

Cao Cao leefde ten tijde van de Han-dynastie en had als generaal een belangrijke functie. Later werd hij eerste minister van Han. Cao Cao was tevens een poëet die veel literaire meesterstukken schreef. Zijn graf werd in december ontdekt en wordt nu stapje voor stapje leeggehaald. Het stoffelijk overschot van Cao Cao is inmiddels gevonden, maar blijkt zwaar beschadigd.

Bronmateriaal

"Rare emerald pearl inserted in Cao Cao's mouth found" - English.peopledaily.com
"Cao Cao's remains damaged " - China.globaltimes.cn

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd