Zeewierbrood rekent af met overgewicht

  Door zeewier aan brood, biscuits en yoghurt toe te voegen, neemt de hoeveelheid vet die door het lichaam wordt geabsorbeerd met 75 procent af. Dat concluderen wetenschappers. Zij willen het groene goedje nu in een hogere concentratie aan meer voedsel toevoegen.

  In zeewier zit een natuurlijke vezel: alginaat. Deze vezel wordt in kleine concentraties al aan voedsel toegevoegd als verdikkingsmiddel. Door deze hoeveelheid op te schroeven kan alginaat nog een fijne bijwerking krijgen: vet wordt niet in het lichaam opgeslagen, maar regelrecht afgevoerd.

  “We hebben alginaat al aan brood toegevoegd en de eerste smaaktesten zijn heel bemoedigend,” vertelt onderzoeker Iain Brownlee. “Klinische testen zijn nu de volgende stap om te achterhalen hoe effectief alginaten zijn als ze als onderdeel van een normaal dieet worden gegeten.”

  Volgens Brownlee is zeewier waarschijnlijk veel effectiever dan de vele andere producten die worden verkocht om af te vallen. “Deze eerste resultaten suggereren dat alginaten een echte oplossing kunnen leveren in de strijd tegen overgewicht.”

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd