Wolkenkrabber in Taiwan lijkt op een boom

In 2012 begint de bouw van één van de meest bijzondere gebouwen ter wereld. De Taiwan Tower wordt met een hoogte van 300 meter het hoogste gebouw van Taichung, de derde grootste stad van Taiwan. Aan de zijkant van het gebouw hangen pods. Deze mobiele observatieplatformen stijgen op en neer en zien eruit als bladeren van een boom.

Architect Stefan Dorin ontwierp het gebouw. Hij beweert beïnvloed te zijn “door science-fiction computerspellen”. Het gebouw bestaat uit lichte materialen, die ook gebruikt worden in de ruimtevaartindustrie. Dorin kreeg bijna 100.000 euro van het bestuur van Taichung voor het ontwerp.

WIST U DAT…

De Taichung Tower is milieuvriendelijk. De ecologische voetafdruk is relatief klein en het gebouw verzamelt en filter regenwater. Daarnaast wordt het gebouw energiezuinig geventileerd, verzamelt het aardwarmte en heeft het gebouw fotovoltaïsche zonnepanelen om zonne-energie te generen.

Bekijk de bijzondere foto’s onder dit artikel om een beter beeld te krijgen van dit unieke gebouw. Is dit gebouw over een paar jaar een bezoekje aan Taiwan waard?

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd