WK 2010 in 3D

 TECHNOLOGIE  De wedstrijden tijdens WK 2010 zijn in drie dimensies te zien. Sony heeft een deal gesloten met FIFA om 25 World Cup-wedstrijden in 3D uit te zenden. Met een 3D-televisie en een 3D-brilletje zien kijkers meer diepte dan tijdens een normale wedstrijd op televisie.

De 3D techniek wordt al een tijdje gebruikt in bioscopen, maar komt binnenkort naar het kleine scherm. Sony is druk bezig met het maken van videocamera’s die met deze techniek overweg kunnen. Daarnaast is het Japanse bedrijf van plan om volgend jaar de eerste 3D televisies te verkopen.

De illusie van diepte ontstaat doordat het 3D-brilletje gebruik maakt van twee verschillende lenzen, waardoor het linkeroog andere afbeeldingen ziet dan het rechteroog. Door verschillende afbeeldingen te combineren ontstaat een 3D-effect. Sony en andere televisiefabrikanten werken momenteel ook aan een 3D-televisie waarvoor geen brilletje nodig is.

Howard Stringer, bestuursvoorzitter van Sony, kon zijn enthousiasme moeilijk verbergen. “Ik vind dit erg gaaf! 3D-beelden zorgen voor een perfecte beleving van een sport.”

Voorwaarden van de deal tussen Sony en FIFA zijn niet bekend gemaakt.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd