Wiskundige rekent af met Belgisch belspel

De makers van een Belgisch belspelletje zullen zich wiskundig genie Gaëtan de Weert nog lang herinneren. Achter een schijnbaar simpel sommetje bleek een ingewikkelde rekensleutel schuil te gaan die het oplossen van de som vrijwel onmogelijk maakt. De Weert lost het op en confronteert de makers van het spel in de live-uitzending met zijn bevindingen. Dat levert een hilarisch filmpje op.

Op het scherm naast de presentator staat het volgende: Vannacht weer een winnaar! DRIEëndertig gedeeld door 3 + 199 + 9 + TIEN. De 1ste VIERT feest! Dat lijkt een tamelijk eenvoudig sommetje, maar in de woorden zitten ook cijfers en dus een opgave verborgen. In onderstaand filmpje gaat De Weert er samen met presentatoren van het programma Basta mee aan de slag.

Binnenkort bepaalt de Belgische overheid of de twijfelachtige belspelletjes nog wel mogen worden uitgezonden. De kans bestaat dat de oneerlijke spellen net als in Nederland verboden worden. De onthullende uitzending van Basta doet de zaak van de makers van belspelletjes overduidelijk geen goed…

Bronmateriaal

YouTube

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd