‘Wind Lens’ levert meer energie op

De Japanse professor Yuji Oyha heeft een futuristisch uitziende windmolen ontwikkeld. De molen bestaat uit een groot wiel met zes wieken erin. Volgens de professor levert de windmolen twee tot drie keer zoveel energie op dan de conventionele exemplaren. Dat betekent dat één windmolen in staat moet zijn om één huishouden van energie te voorzien.

De windmolen heeft voorlopig de naam ‘Wind Lens’ gekregen en werkt net als een vergrootglas. Zoals een vergrootglas het licht intensiveert, zorgt de constructie van de molen ervoor dat de windkracht intensiveert. De lenzen hebben een doorsnee van zo’n 112 meter en zijn met name zeer geschikt voor een windmolenpark voor de kust.

Of de nieuwe windmolens in productie worden genomen, is nog onduidelijk. Vaststaat dat deze bijzondere constructie voordelen heeft. Zo ziet het er een stuk mooier uit dan de traditionele exemplaren.

Daarnaast leveren de molens ook nog eens meer energie op en dat maakt de investering weer goed. Ook lijkt het erop dat de windmolens minder slachtoffers maken onder vliegende dieren zoals vogels en vleermuizen.

Foto: Yuji Ohya
Foto: Yuji Ohya

Bronmateriaal

"'Lens' Wind Turbines Magnify Power" - News.discovery.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd