Het perfecte Sinterklaascadeau voor jonge ruimtefanaten: ‘Het geheime heelal’

Hoe is het leven op Venus? Of op Jupiters’ maan Europa? En wat te doen als je een zwart gat tegenkomt? Het zijn zomaar wat vragen die ruimtereizigers in de toekomst bezig kunnen houden en waar illustrator Daniëlle Futselaar in haar nieuwste prentenboek in woord – maar vooral in beeld – al een antwoord op heeft gevonden!

In het boek ‘Het geheime heelal’ reizen we mee met Jesse. Hij is ruimtereis-tester en reist in die hoedanigheid kriskras door het heelal heen: van planetoïden naar exotische exoplaneten, van Venus naar zwarte gaten en van supernova’s naar intrigerende manen in ons eigen zonnestelsel. Onderweg vertelt hij de lezer meer over wat dat allemaal inhoudt, wat er allemaal te zien is en of het voor de avontuurlijke ruimtereiziger een beetje aantrekkelijke vakantiebestemmingen zijn.

Prachtige illustraties
Daarmee herbergt het boek een schat aan informatie die elke keer echter in kleine stukjes is opgeknipt en daarom ook voor jonge lezers fijn wegleest. Misschien nog wel veelzeggender dan de tekst, zijn echter de prachtige, paginavullende illustraties die iets laten zien van dat oneindig grote, geheimzinnige en bij vlagen levensgevaarlijke heelal.

Daniëlle Futselaar
Die illustraties zijn van de hand van de auteur: Daniëlle Futselaar. Als Scientias.nl-redactie zijn we al heel lang fan van haar (en wellicht dus niet helemaal onbevooroordeeld). Misschien ken je Futselaar ook wel en de trouwe Scientias.nl-lezer heeft ongetwijfeld weleens illustraties van haar hand op Scientias.nl bewonderd. Want Futselaar is een veelgevraagde illustrator die onder meer werkt voor NASA, ASTRON, het SETI-instituut en verschillende universiteiten wereldwijd. Voor die opdrachtgevers maakt ze bijvoorbeeld artistieke impressies van pas ontdekte, verre planeten, tekent ze telescopen en maakt ze verhelderende illustraties die minder grijpbare fenomenen als radioflitsen, pulsars en zwaartekrachtsgolven voor journalisten en het grote publiek wat grijpbaarder te maken.

Kinderen
En nu is er dus dit prentenboek, waarin ze dat supergeheimzinnige heelal ook voor kinderen op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier openlegt. En waarin menige vraag die ooit weleens aan het kinderbrein ontsproten is, beantwoord wordt. Daarmee is het boek uitermate geschikt voor nieuwsgierige kinderen. Of kinderen die graag nieuwsgierig willen worden, want met de prachtige illustraties en heldere uitleg lijkt het boek de interesse voor het heelal alleen maar verder aan te kunnen wakkeren.

Ben je nieuwsgierig geworden? Het boek is hier te koop.

Bronmateriaal

-

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd