William & Kate: zo gaan de kinderen eruitzien

  Wetenschappers lopen alvast op de zaken vooruit en laten zien hoe de kinderen van het koninklijke stel eruit komen te zien.

  De onderzoekers maakten voor hun kijkje in de toekomst gebruik van computersoftware die in het Perception Lab van de universiteit van St Andrews is ontwikkeld.

  Kenmerken
  Eerst verzamelden de onderzoekers kenmerken van Kate’s gezicht en gebruikten deze om een tweelingbroer van haar te ‘maken’. Vervolgens werd deze tweelingbroer bewerkt met kenmerken van William. Het resultaat: een zoon!

  WIST U DAT…

  …pasgeboren baby’s leren in hun slaap?

  Een dochter!
  Om ook het dochtertje van de twee alvast te laten zien, herhaalden de wetenschappers het eerste stappenplan, maar dan net andersom en dus met een tweelingzus van William.

  Schattig
  De wetenschappers maakten op deze manier een compositietekening van de dochter en zoon van William en Kate op 21-jarige leeftijd en als baby van zeven maanden. Op de foto’s is de kin van William en de wenkbrauwen van Kate goed te herkennen. De twee foto’s bevestigen eerder onderzoek: een schattige babydochter groeit uit tot een vrouw met een aantrekkelijk gezicht en een mannelijke babyzoon wordt een mannelijke man.

  De wetenschappers houden zich overigen niet alleen met dit soort populaire, maar weinig wetenschappelijke composities bezig. Op dit moment proberen ze te achterhalen wat een babygezichtje schattig en het gezicht van een volwassene aantrekkelijk maakt.

  De compositiefoto's van de baby's en jongvolwassen kinderen. Foto: David Perrett and Amanda Hahn/University of St Andrews.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd