Wikipedia verandert huisstijl

De grootste encyclopedie ter wereld is in een ander jasje gestoken. De Engelstalige Wikipedia ziet er een stuk frisser uit dan de voorganger. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de niet-Engelse pagina’s, waaronder de Nederlandstalige Wikipedia, snel volgen.

Het navigatiemenu is drastisch veranderd. Vroeger konden bezoekers in één klik een andere taal kiezen. Tegenwoordig is deze mogelijkheid verborgen onder de ‘Languages’-knop. De menu’s en submenu’s verbergen ook andere opties.

Verder is de pagina-editor aangepast en is het makkelijker om interne en externe links toe te voegen. Ook verbeterde de Wikimedia Foundation de zoekfunctie.

Wikipedia kwam in 2001 online. In de encyclopedie kan iedereen pagina’s toevoegen en wijzigen, zowel wetenschappers als niet-wetenschappers. De encyclopedie is erg uitgebreid. De Engelstalige Wikipedia heeft op dit moment meer dan 3,2 miljoen contentpagina’s. Deze pagina’s zijn sinds de start van Wikipedia al bijna 400 miljoen keer gewijzigd.

De Nederlandse Wikipedia heeft net als acht andere landen meer dan 500.000 artikelen. Toch komt de Nederlandstalige variant met bijna 602.000 artikelen niet in de buurt van de Engelse versie.


Oud & nieuw

Bronmateriaal

Wikipedia

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd