Wetenschap werkt aan apotheek onder uw huid

Een mooie oplossing voor mensen die dagelijks een injectie nodig hebben: een implantaat dat de medicatie dagelijks loslaat.

Het implantaat vol medicijnen gaat een jaar mee en wordt onder de huid bevestigd. In het apparaatje zitten een aantal kamertje met daarin de medicatie. De kamertjes zitten dicht en zijn verbonden met een batterij. Wanneer een elektrische stroom door de kamer wordt gestuurd, smelt een deel van het kamertje, zodat de medicijnen vrijkomen.

Handmatig
Het is mogelijk om de elektrische stroom handmatig te starten. Maar de pacemaker kan ook zo geprogrammeerd worden dat deze het zelf regelt.

WIST U DAT…

Osteoporosis
Op dit moment werken de onderzoekers aan een implantaat voor mensen met osteoporosis. Normaal gesproken moeten deze patiënten elke dag een injectie hebben. Dat is verre van prettig en het implantaat kan uitkomst bieden.

Volgens de wetenschappers is het uitgesloten dat het implantaat een overdosis vrijgeeft. De batterij heeft niet genoeg energie om alle deurtjes tegelijkertijd te openen. En de deurtjes zijn zo robuust dat ze ook niet zomaar open kunnen gaan.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd