Recensie: Wetenschap voor in bed, op het toilet of in bad

Wetenschap voor in bed, op het toilet of in bad is een nieuw boek van Robert Jan Blom. De auteur wandelt door de wetenschappelijke geschiedenis: van het mummificeren van farao’s tot stamcelonderzoek. U kunt het boek vergelijken als een soort geschiedenisboek op zakformaat, maar dan over de wetenschap. Vrijwel alle belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen van de afgelopen vijf millenia komen in het boek op chronologische volgorde voorbij.

Gaat het boek de diepte in? Nee, het blijft allemaal redelijk oppervlakkig. En dat is maar goed ook, want hierdoor is het boek geschikt om te lezen in het kleinste kamertje van het huis. Of een paar minuten voor het slapengaan.

De onderwerpen zijn heel breed en sluiten aan bij de content op Scientias.nl. Onderwerpen als hypnose, bliksembescherming, kleurenblindheid, Pompeii, harttransplantatie en kernenergie passeren de revue. Deze afwisseling zorgt ervoor dat het boek interessant blijft om te lezen.

Wetenschap voor in bed, op het toilet of in bad is ook leuk als cadeau aan iemand die nog niet veel kaas heeft gegeten van wetenschap. Zo kunt u iemand inspireren om eens verder te kijken.

Bestellen?
‘Wetenschap voor in bed, op het toilet of in bad’ van auteur Robert Jan Blom is verkrijgbaar ofwel te bestellen bij de betere boekhandel via ISBN: 978 90 453 1127 2. De prijs bedraagt 9,95 euro.

Voor meer informatie is er de website van BBNC Uitgevers: www.bbnc.nl

Prijsvraag: Win één van de vijf exemplaren
Wilt u één van de vijf exemplaren van ‘Wetenschap voor in bed, op het toilet of in bad’ winnen? Dat kan! Mail het antwoord op de onderstaande vraag naar prijsvraag@scientias.nl. Vergeet de adresgegevens (naam + straatnaam + postcode + woonplaats + land) niet, want anders kunnen wij de prijzen niet opsturen. Tip: het antwoord is ergens op Scientias te vinden, dus gebruik de zoekfunctie in de navigatiebalk!

Vraag:
Blijft een giraf drijven: ja of nee?

UPDATE: Deze prijsvraag is inmiddels verlopen. De winnaars hebben het boek thuis ontvangen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd