Wetenschap verandert alles in touchscreen

Uw handen. Uw kleding. Het kan allemaal spontaan een touchscreen worden dankzij een nieuw systeem dat uitstekend werkt.

Wetenschappers van Microsoft ontwikkelden het bijzondere systeem en noemen het OmniTouch. Het werkt met een projector en een camera die ongeveer net zo werkt als de Kinect in de Xbox.

Schouder
Zowel de camera als de projector zitten in een apparaatje dat u gemakkelijk op uw schouder kunt bevestigen. De projector projecteert bijvoorbeeld cijfers op uw hand. U kunt de grootte ervan zelf instellen of de projector opdracht geven om deze zelf aan de grootte van uw hand aan te passen. Wanneer u een cijfer op uw hand indrukt, verwerkt de camera dat.

Opeens zijn touchscreens overal! Foto: Chris Harrison.

Mogelijkheden
De mogelijkheden zijn eindeloos. Wanneer u een mailtje ontvangt, kunt u daar op uw hand een melding van krijgen. Vervolgens kunt u zelf kiezen waar u dat mailtje wilt laten projecteren. Op de muur? Geef zelf aan hoe groot en waar u het precies wilt zien.

In principe kan het apparaatje elk oppervlak zo omtoveren in een touchscreen. En doordat het ook nog eens heel gebruiksvriendelijk is, kan iedereen ermee aan de slag. Er is alleen één nadeel: het apparaat is nu nog vrij groot en zwaar. Maar in de toekomst denken de onderzoekers dit te kunnen veranderen door een apparaatje te ontwikkelen dat niet veel groter is dan een luciferdoosje.

Bronmateriaal

"Turn anything (even your clothes) into a touchscreen" - Newscientist.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Chris Harrison.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd