Wetenschap komt met eerste holografische flexibele smartphone

Buig het scherm en het gezicht van degene waarmee je aan het Facetimen bent, lijkt uit het scherm te komen zetten. Hoe creepy is dat?

De bijzondere smartphone is het werk van onderzoekers van het Human Media Lab aan Queen’s University. De smartphone draagt de naam HoloFlex en stelt je onder meer in staat om een 3D-object vanuit elke hoek te bewonderen, simpelweg door de telefoon te draaien.

Nieuwe interactie
“HoloFlex biedt een compleet nieuwe manier om de interactie met je smartphone aan te gaan,” vertelt onderzoeker Roel Vertegaal. “De smartphone stelt je in staat om zonder bril en zonder de gebruiker te belasten 3D-filmpjes en -beelden te bekijken.”

Flexibel
Een leuke extra is dat de smartphone ook nog eens heel flexibel is en gebogen kan worden. Middels het touchscreen kun je objecten langs de x- en y-as verplaatsen, door het scherm te buigen kun je ze ook langs de z-as laten bewegen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je een 3D-model voordat je het print nog wat wilt aanpassen.

Spelen met een 3D-model. Afbeelding: Human Media Lab.
Spelen met een 3D-model. Afbeelding: Human Media Lab.

Angry birds
Ook spelletjes krijgen door deze bijzondere smartphone een nieuwe dimensie. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde Angry Birds. Om de katapult op scherp te zetten, buig je het scherm van de smartphone. Wanneer de vogel door de lucht vliegt, zorgt het holografische scherm ervoor dat de vogel letterlijk uit het scherm lijkt op te stijgen.

Angry Birds spelen op de smartphone. Afbeelding: Human Media Lab.
Angry Birds spelen op de smartphone. Afbeelding: Human Media Lab.

De onderzoekers presenteerden HoloFlex eerder deze week tijdens een conferentie die draaide om de interactie tussen mensen en computers.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd