Wetenschap fotografeert reuzengordeldier

Ze laten zich zelden zien, maar in tien weken tijd wisten wetenschappers toch enkele foto’s van dit unieke beest te maken.

Onderzoekers van de Royal Zoological Society of Scotland trokken tien weken door bossen in Zuid-Amerika. Ze waren op zoek naar Priodontes maximus, oftewel: het reuzengordeldier.

Het reuzengordeldier. Foto: Arnaud Desbiez (via Chester Zoo).
Zeldzaam
Het beest brengt een groot deel van zijn tijd onder de grond door. Mede daardoor weten we heel weinig van het reuzengordeldier. En ook foto’s van het beest zijn zeldzaam. Maar het is de onderzoekers uiteindelijk toch gelukt om het beest te vereeuwigen.

Informatie
Onderzoeker Arnaud Desbiez is vanzelfsprekend in zijn nopjes met de foto’s. “Ze helpen ons om een beter beeld te krijgen van de geschiedenis van de soort en misschien gaan we begrijpen waarom reuzengordeldieren zo zeldzaam zijn.”

Meer

Meer foto’s van het reuzengordeldier vindt u hier.

Reuzengordeldieren kunnen wel 1,5 meter lang worden en wegen zo’n vijftig kilo. De soort staat te boek als een kwetsbare soort. Alle informatie die kan bijdragen aan het behoud van dit unieke dier is dan ook van harte welkom.

Bronmateriaal

"Rare giant armadillo photographed" - BBC.co.uk
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Pascaweb (via Wikimedia Commons).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd