Wetenschap achterhaalt hoe lang de normale penis is

  meten

  Er is al veel over gediscussieerd en gepiekerd: hoe lang hoort een penis te zijn? En anno 2015 zijn wetenschappers er eindelijk uit. Een penis is normaal als ‘ie in volle glorie zo’n 13,12 centimeter meet.

  Dat schrijven onderzoekers in het blad British Journal of Urology International. Ze baseren zich op 17 wetenschappelijke studies waarin de penis van meer dan 15.500 mannen door onderzoekers werd opgemeten. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde penis in slappe toestand 9,16 centimeter meet. Tijdens een erectie meet de gemiddelde penis 13,12 centimeter. Ook de omtrek werd gemeten. In slappe toestand was die gemiddeld 9,31 centimeter. Tijdens een erectie mat de omtrek gemiddeld 11,66 centimeter. Uit het onderzoek blijkt tevens dat er een kleine correlatie was tussen de lichaamslengte van proefpersonen en de lengte van de penis tijdens een erectie.

  Uit het onderzoek rolt een grafiek die met name artsen kunnen gebruiken om de vele mannen die zich angstig afvragen of hun penis wel ‘normaal’ is, gerust te stellen. “We kunnen de grafieken ook gebruiken om de discrepantie tussen wat een man denkt dat zijn positie op de grafiek en zijn werkelijke positie in de grafiek of gewenste positie in de grafiek is, te onderzoeken,” legt onderzoeker David Veale uit.

  Afbeelding: BJU International / doi:10.1111/bju.13010 .
  Afbeelding: BJU International / doi:10.1111/bju.13010 .

  Hoewel er nogal vaak geroepen wordt dat grootte er niet toe doet, zijn mannen er toch veel mee bezig, zo stellen de onderzoekers. En soms slaan ze daar zelfs in door en wordt de diagnose BDD (Body Dysmorphic Disorder) gesteld. “BDD zorgt ervoor dat een persoon een verstoord beeld heeft van hoe hij eruit ziet en enorm veel tijd besteedt aan het zorgen maken over zijn uiterlijk,” legt onderzoeker Martin Baggaley uit. “Dit kunnen zorgen zijn over het gewicht, specifieke delen van het lichaam of – in het geval van mannen – de grootte van de penis. Dit kan iemands leven gaan beheersen. Hopelijk kan dit nieuwe onderzoek helpen om de vele mannen die zich zorgen maken over de grootte van hun penis gerust te stellen en artsen helpen om met BDD om te gaan.”

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd