Wegdek smelt in Yellowstone Park

yellowstone

Het Yellowstone National Park heeft een populaire weg moeten sluiten, omdat het oppervlak ervan door toedoen van de omringende aardwarmte smolt en het sommige bezoekers van Yellowstone dus letterlijk te heet onder de voeten werd.

Het gaat om een deel van de Firehole Lake Drive: een populaire route die onder meer langs verschillende geisers leidt. Eind vorige week raakte het oppervlak van de weg ernstig beschadigd. En dat is te wijten aan de omringende warmte van de aarde, in combinatie met de warmte van de zon.

Afgelopen donderdag bereikte het oppervlak van de weg een temperatuur van zo’n 70 graden Celsius. Dat is aanzienlijk warmer dan normaal. “Extreme hitte van de omringende thermale gebieden heeft ervoor gezorgd dat dikke olie naar het oppervlak borrelde en het asfalt beschadigd raakte,” zo meldt Yellowstone National Park in een verklaring.

Onderzoekers benadrukken verder dat er geen enkele reden is voor ongerustheid. Het komt zo af en toe voor dat de warmte de wegen in Yellowstone te veel wordt en dat wijst er zeker niet op dat de supervulkaan die onder Yellowstone National Park schuilgaat, wakker aan het worden is.

Bronmateriaal

"Firehole Lake Drive Temporarily Closed" - NPS.gov
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door National Park Service.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd