‘Weg met Internet Explorer’

Internetgebruikers worden afgeraden om de internetbrowser Internet Explorer te gebruiken, nadat Google en andere bedrijven zijn aangevallen door een bug in de browser. BSI, de Duitse overheidsinstelling voor veiligheid van informatie, raadt gebruikers aan om te kiezen voor een alternatief, zoals Firefox of Chrome.

Hackers hebben in China e-mailaccounts gekraakt van mensenrechtenactivisten. Microsoft bevestigt dit, maar zegt dat het gat in de beveiliging gedicht kan worden door het beveiligingsniveau op ‘hoog’ te zetten in de instellingen. BSI verklaart dat dit niet genoeg is: “in de veilige modus is het moeilijker om aanvallen uit te voeren, maar ze kunnen niet voorkomen worden.”

De bewuste medewerkers van bedrijven zijn er ingeluisd door te klikken op een link naar een website, waarna in het geheim software op de pc van de medewerkers werd gezet. Dankzij deze software kunnen hackers op de pc’s komen, zonder dat gebruikers dit te weten komen.

Wetenschappers van antivirussoftware McAfee onderzoeken momenteel de zaak. Zij raden voorlopig alle versies van Internet Explorer af, waaronder de nieuwste versie (8.0) op Windows 7.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd