Waterstoftank van gecrashte Columbia teruggevonden

Acht jaar nadat de spaceshuttle neerstortte, is nu de waterstoftank teruggevonden. De tank bevond zich in een meer in Texas.

Zoals u gisteren al op Scientias.nl kon lezen heeft Amerika – en dan in het bijzonder Texas – te maken met extreme droogte. Veel wateren zijn daardoor verdwenen of extreem laag komen te staan.

Foto

Benieuwd naar de tank? Bekijk hier een foto.

Tank
En door dat lage water is de tank nu weer teruggevonden. “De tank is weer opgedoken, omdat het heel droog is,” legt NASA-woordvoerder Lisa Malone uit. “De tank is helemaal gevuld met modder.” NASA heeft inmiddels bevestigd dat het om de tank van de Columbia gaat.

Verzamelen
NASA heeft aangegeven de tank naar Kennedy Space Center te willen brengen. Hier liggen alle stukken puin van Columbia opgeslagen. “We willen al het puin verzamelen en op één plaats bewaren,” vertelt Malone.

Columbia verongelukte in 2003 tijdens de terugkeer naar de aarde. Het ruimteschip ging verloren en alle zeven astronauten kwamen om het leven. Nog regelmatig worden er restanten van de spaceshuttle teruggevonden. Ongeveer 38 tot 40 procent van al het puin dat Columbia achterliet, ligt reeds bij NASA opgeslagen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd