Wat zag ruimtesonde Juno toen deze langs de aarde scheerde? Nou, dit!

juno

Op 9 oktober scheerde ruimtesonde Juno langs de aarde, waarna deze eindelijk koers kon zetten richting Jupiter. Tijdens die scheervlucht maakte de sonde foto’s van onze aarde en de maan. En NASA heeft daar nu een fraai filmpje van gemaakt.

De beelden die we in het filmpje zien, zijn gemaakt door een camera die zich op het puntje van één van Juno’s zonnepanelen bevindt. De camera kreeg de aarde en de maan in het vizier toen Juno daar zo’n 966.000 kilometer van verwijderd was.

WIST U DAT…

…Juno eerder al prachtige foto’s van de aarde afleverde?

De beelden hebben een vrij lage resolutie. Toch brengen ze prachtig in beeld hoe onze aarde er voor een verre vreemdeling uit zou zien.

Juno werd in 2011 gelanceerd en is sindsdien onderweg naar Jupiter. Om voldoende snelheid te maken, cirkelde Juno enige tijd door het zonnestelsel. De ontmoeting met de aarde – in oktober van dit jaar – was bedoeld om de ruimtesonde letterlijk een duwtje in de rug te geven. Door de scheervlucht langs de aarde versnelde de sonde met zo’n 7,3 kilometer per seconde. En daarmee is deze nu eindelijk echt op weg naar Jupiter. Naar verwachting komt Juno daar in 2016 aan.

Bronmateriaal

"Earth and Moon Seen by Passing Juno Spacecraft" - Youtube.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd