Wat zouden aliens vinden van het conflict in de Gazastrook?

gazastrook2

Honderden onschuldige burgers zijn de afgelopen week omgekomen bij het geweld in de Gazastrook. De explosies zijn ook vanuit het internationale ruimtestation zichtbaar. Astronaut Alexander Gerst vraagt zich af wat aliens hiervan zouden vinden.

“Stel, we worden ooit bezocht door een intelligent buitenaards ras en zij werpen een eerste blik op onze planeet, hoe leggen we deze gebeurtenis dan uit?” schrijft Gerst in een blogpost. “Hoe leggen we uit hoe mensen niet alleen elkaar behandelen, maar ook onze fragiele blauwe planeet? Het enige thuis dat we hebben. Ik heb daar geen antwoord op.”

Op een hoogte van 400 kilometer boven de Gazastrook zijn door mensen getrokken grenzen niet zichtbaar. Gerst: “We zien alleen een unieke planeet met een dunne atmosfeer in een bedreigende duisternis. Hierboven is het duidelijk dat we één mensheid zijn en dat we ons lot delen.”

De bovenstaande foto van de Gazastrook is door Alexander Gerst gemaakt. Hij noemt het zijn treurigste foto ooit. Hoewel er geen explosies op de foto te zien zijn, ziet hij ze wel vanuit het ruimtestation. “De hele nacht door zie je strepen van licht, afgewisseld met oranje vuurballen.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd