Wat is seks in de VS?

De definitie van seks is voor veel Amerikanen niet duidelijk. Dit blijkt uit een onderzoek van het Kinsey Instituut van de universiteit van Indiana. Vijf procent van de deelnemers aan het onderzoek vindt dat het inbrengen van de penis in erectie in de vagina (en klaarkomen) geen seks is. Vooral oudere mannen houden er een eigen definitie op na.

Een kwart van de oudste groep mannen vindt vaginale geslachtsgemeenschap geen seks. Dit is gek, want dit wordt toch echt als seks gezien. “Onderzoekers, dokters, ouders en voorlichters moeten erg voorzichtig zijn met het delen van hun eigen definitie van seks met anderen”, zegt onderzoeker Brandon Hill van het Kinsey Instituut. Hierdoor ontstaan misverstanden.

Uit het onderzoek met 486 proefpersonen kwamen meer interessante conclusies. Zo ziet 81 procent van de proefpersonen anale seks als seks. 71 procent ziet oraal contact met de genitaliën van de partner als seks.

Opvallend genoeg zijn jonge mannen (18-29 jaar) en oude mannen (65 jaar en ouder) vaker van mening dat een bepaalde daad niet als seks telt in vergelijking met mannen tussen de 30 en 64 jaar.

“Seks is een vaag gebied in onze cultuur en in onze media”, beweert medeonderzoeker William L. Yarber. “Als mensen een bepaald gedrag niet als seks zien, is het moeilijk om voorlichting te geven. Ze denken dan dat bepaalde adviezen niet voor hen zijn.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd