Wat gebeurt er met 3D brilletjes?

Avatar is de populairste film aller tijden. Iedere dag bekijken bijna een miljoen mensen de film in een 3D bioscoop. Zijn er dan ook een miljoen nieuwe 3D brillen per dag nodig? Nee, want de brillen kunnen gewassen worden. En voor mensen met smetvrees: ja, een 3D bril is heel erg schoon.

Een 3D brilletje kan tot 500 keer gewassen worden. Dit beweert IMAX. Volgens Page Huan, marketingdirecteur van Dolby, kunnen de meeste brillen zelfs duizenden keren gewassen worden zonder aan kwaliteit te verliezen. 3D brillen zijn te wassen in een professionele vaatwasmachine. De brillen komen na een vaatwasbeurt schoon en steriel uit de machine. Een tip: was de brillen niet op een hogere temperatuur dan 120 graden Celsius. Dan gaat het plastic vervormen.

Het wassen van een 3D bril heeft meerdere voordelen. Niet alleen is het goed voor het milieu, het is ook nog eens goed voor de portemonnees van bioscopen. Een 3D brilletje kost namelijk 35 euro per stuk. De brillen hebben batterijen nodig om te werken. Daarnaast is ieder brilletje beveiligd. Zo kunnen mensen niet ongemerkt een 3D bril mee naar buiten smokkelen.

Brillen die kapot zijn, kunnen opgestuurd worden naar de fabriek. Daar worden ze nagekeken en gemaakt, om vervolgens weer in de productie te gaan.

Er zijn ook bioscopen die goedkope 3D brillen verkopen aan klanten voor eigen gebruik. Mensen kunnen tijdens het bekijken van een film hun eigen bril opzetten en daarna meenemen naar huis. “Ongeveer 22% van de kopers van een 3D bril komt later terug met hun bril om een nieuwe 3D film te kijken”, vertelt Carol Moore van Moore Theaters in Otsego, Michigan. “Of ze geven een bril aan vrienden.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd