Walnoot geeft de gezondheid een flinke boost

Zeven walnoten per dag: dat is voldoende om stofjes die ziektes veroorzaken en onze lichaamscellen aantasten op afstand te houden, zo blijkt uit onderzoek.

Walnoten zitten vol antioxidanten die vrije radicalen – stofjes die schadelijk zijn voor ons lichaam – aanpakken. De vrije radicalen worden als het ware ontwapend en kunnen geen schade meer aanrichten.

Veel meer antioxidanten
Hoewel ook cashewnoten, hazelnoten en pinda’s vol antioxidanten zitten, heeft de walnoot toch nog een streepje voor. “Een handvol walnoten bevat bijna twee keer zoveel antioxidanten als een even grote hoeveelheid andere noten,” vertelt onderzoeker Joe Vinson.

WIST U DAT…

…ook goed werken tegen stress en prostaatkanker?

Meer eten
Helaas eten mensen over het algemeen zelden walnoten. Vinson raadt een ieder aan om dat te veranderen en zo’n zeven noten per dag te eten. Niet alleen de antioxidanten, maar ook de vezels, vitamines, proteïnes en mineralen in walnoten doen ons lichaam goed. En de vetten in noten? Die zijn lang niet zo slecht als veel mensen denken. Het gaat namelijk om onverzadigde vetten. Bovendien zitten er weinig koolhydraten in noten en passen deze dus moeiteloos in veel diëten.

Het onderzoek is in lijn met eerdere studies waaruit bleek dat walnoten bijvoorbeeld ouderdom tegengaan.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd