Waarom is de kerstman zo aantrekkelijk?

Het lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende wetenschappelijke vraag, maar toch hebben psychologen van de universiteit van St. Andrews zich er over gebogen. Zij ontrafelden de geheimen van de eeuwigdurende aantrekkelijkheid van de poolbewoner. En dankzij die wetenschappelijk input, weten we nu eindelijk waarom de gezellige dikkerd zo sexy is!

Het is geen hunk en toch laat hij menig vrouwenhart harder slaan. Waarom? Uit een analyse van de psychologen blijkt dat daar verschillende oorzaken voor zijn. Allereerst zijn machtspositie: hij houdt de economie ook op hoogtijdagen draaiende. Maar ook zijn tonnetje ronde buik en roze blosjes scoren goed. De vriendelijkheid jegens kinderen speelt ook een rol.

De onderzoeksresultaten sluiten prima aan bij eerder onderzoek. Hieruit bleek namelijk dat vrouwen zich vooral aangetrokken voelen tot mannen met blosjes (dat is gezond), kapitaal en een affiniteit voor kinderen.

Maar helaas…zoals iedereen weet, heeft de kerstman al lang een droomvrouw gevonden: mrs. Claus. Grappig genoeg maakt het feit dat hij monogaam is hem nog aantrekkelijker. Toch zit een slippertje met de kerstman er niet in. “Andere vrouwen kunnen fantaseren over hoe het is om hem onder zijn sneeuwwitte baard te kietelen, maar de kerstman is een één-vrouw-man, een allround familieman, eentje die het zich kan veroorloven om zijn vrouw goed te behandelen en dat is de reden dat mevrouw Claus al eeuwenlang trouw aan zijn zijde blijft,” meent onderzoeker Ross Whitehead.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd