Waar zou u de satelliet voor willen gebruiken?

Loopt u al langer rond met een innovatief idee met betrekking tot satelliettoepassingen? Of schiet u er nu eentje te binnen? Aarzel dan niet en doe mee aan de wedstrijd van de Nederlandse en Europese ruimtevaartorganisatie. Het beste Nederlandse idee wint mooie prijzen!

Op voorgaande jaren zijn uit deze competitie al veel goede ideeën voortgekomen. Bijvoorbeeld dat van het bedrijf iOpener. De werknemers bedachten een toepassing die satellietnavigatie aan een spel op de computer koppelt. Zo kunnen gamers live met professionele coureurs meeracen. Bijvoorbeeld op het Formule 1-circuit.
Nog zo’n idee is Snowmate. Hierbij kunnen skiërs met behulp van de satelliet gemakkelijk worden opgespoord en dat verkort de zoektijd naar slachtoffers van lawines met maar liefst veertig procent.

Meedoen?
Heeft u ook zo’n idee? U kunt uzelf nog tot en met 31 juli inschrijven. Niet alleen particulieren, maar ook kleine en middelgrote bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten worden uitgenodigd om mee te doen.

Prijzen
Er zijn mooie prijzen te winnen. Zo krijgt de beste Nederlandse inzending advies en ondersteuning ter waarde van 10.000 euro, een standje op het Kennisfestival van 2010 en internationale media-aandacht. Bovendien krijgt het een plekje in de Europese competitie. Wint u die ook? Dan krijgt u zes maanden gratis kantoorruimte, ondersteuning van deskundigen en 20.000 euro startkapitaal om het idee te realiseren.

“Wij zien satellietnavigatie als een bron van innovatieve ruimtevaarttoepassingen waar een markt voor is,” vertelt Jeroen Glazener van de Nederlandse ruimtevaartorganisatie. “Ondernemers, vaak jonge starters, kunnen die toepassingen realiseren en dat willen we als NSO graag stimuleren.” Voor meer informatie kunt u terecht op www.galileo-masters.eu

Bronmateriaal

Persbericht NSO

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd